Fizioterapija ZAP FITCORP

je namenjena vsem, ki se soočate z akutnimi ali kroničnimi bolečinami in težavami z gibali.

Naše fizioterapevtske storitve vam pomagajo pri rehabilitaciji in okrevanju po poškodbah, bolečinskih motnjah in težavah z držo. Naši fizioterapevti bodo ocenili vaše stanje in pripravili optimalni načrt zdravljenja. Uporabljamo najsodobnejšo opremo in najučinkovitejše fizioterapevtske tehnike, za čim hitrejšo odpravo zdravstvenih težav in povrnitev funkcije. Fizioterapija se lahko izvaja v okviru dodatnih zavarovanj Zavarovalnice Triglav, Generali, Vzajemna, Sava, Merkur, NLB Vita in Prva oz. se lahko izvajajo samoplačniško.

Uvodni fizioterapevtski pregled

Fizioterapevt podrobno pregleda dokumentacijo oziroma izvid in temeljito analizira telesno držo ter natančno pregleda in klinično testira poškodovan oziroma boleč predel. Podrobno opiše težave, ugotovi se kratkoročne in dolgoročne rešitve s pomočjo podrobnih nasvetov, ki odpravljajo simptome in vzrok težave.

Predlagamo, da na pregled pridete v raztegljivih oblačilih ter s seboj prinesite vašo dokumentacijo o težavi ali jo predhodno pošljite na naš elektronski naslov.

Fizioterapevtska obravnava

Obravnava obsega posvet in pregled. Fizioterapevt pregleda pretekle izvide/dokumentacijo, podrobno se analizira telesno držo ter natančno pregleda in klinično testira prizadeti predel. Na podlagi ugotovitev fizioterapevt prične z odpravljanjem vzroka težave ter lajšanjem simptomov s pomočjo najprimernejše fizioterapevtske metode, ki jo izbere.

Na posvet predlagamo, da pridete v raztegljivih oblačilih. Dokumentacijo prinesite seboj ali jo predhodno pošljite na naš elektronski naslov.

Strokovno svetovanje

Fizioterapevt pregleda vašo dokumentacijo oziroma izvid in hitro analizira telesno držo. Naredi anamneza in analizo dnevne rutine varovanca (spanje, statika, čas gibanja). Kratek opis težave iskanje kratkoročne in dolgoročne rešitve s pomočjo enostavnih nasvetov, ki odpravljajo vzrok težave.

Na fizioterapevtski posvet predlagamo, da pridete v raztegljivih oblačilih. Dokumentacijo prinesite seboj ali jo predhodno pošljite na naš elektronski naslov.

FIZIOTERAPEVTSKE TEHNIKE

TECAR terapija

TECAR terapija predstavlja način prenosa energije v sama tkiva. Zaradi proizvajanje toplote gre za prijetno metodo brez stranskih učinkov. Prepovedana je le pri ljudeh z vstavljenim srčnim vzpodbujevalnikom, nosečnnicah ter pri tistih, ki imajo moteno zaznavanje temperaturnih sprememb na koži.

TECAR pomaga pri zmanjševanju bolečin, izboljšanju prekrvavitve in regeneraciji tkiv, stimulira tudi vensko in limfno drenažo. Namenjen je ljudem z mišično – skeletnimi poškodbami/bolečinami ter tistim z akutnimi ali kroničnimi edemi (oteklinami).

Laserska terapija

Laserska terapija aplicira rdečo in infrardečo svetlobo nad poškodovanimi predeli z namenom izboljšane regeneracije mehkih tkiv in pomaga tako akutnim kot kroničnim stanjem. Svetloba je v kontaktu s kožo, tako lahko prodre do celic in spodbudi njihovo regenracijo.

Laserska terapija pomaga pri stanjih kot so kalcinacije, burzitis, artritis ter pri bolečinah v hrbtenici in ostalih mišično – skeletnih bolečinah ali poškodbah.

Manualna terapija in kineziotaping

Manualna terapija je področje fizioterapije, ki temelji na ročnem pregledu in zdravljenju z uporabo specifičnih tehnik v kombinaciji s terapevtskimi vajami ter izobraževanjem pacienta. Zelo pogosto se jo uporablja v kombinaciji z ostalimi fizioterapevtskimi metodami (TECAR, laser, ultrazvok…) z namenom odpravljanja bolečin, izboljšanja funkcionalnosti in počutja posameznika.

Tehnike vsebujejo masažo, trakcijo, limfno drenažo, sklepno mobilizacijo in manipulacijo itn. Primeren je za ljudi z akutnimi in kroničnimi bolečinami v hrbtenici ter okončinami.

KONTAKTNI OBRAZEC

SPOROČITE NAM
KAJ POTREBUJETE

  • info@zap.si
  • 041 / 704 – 954

  • Hacquetova 6, 1000 Ljubljana
    (Vilharjev podhod)